vrijdag 15 februari 2013

De jas is klaar!

Eindelijk is deze UFO ook af! Vorig jaar winter al de buitenstof gescoord, maar ik kon maar niet beslissen wat er binnenin moest komen. Daarom is ook nu de winter alweer (bijna) voorbij. Maar... hij is klaar en Iris is er blij mee. Mijn naaimachine ging er wel bijna aan onderdoor met al die lagen. En... staan die snowboots er niet perfect bij?



 
Het overgrote deel heb ik van de Tinka-Bella van Farbenmix overgenomen. Maar de zakken heb ik veranderd, die vond ik te groot. (Iris stopt ze nl. nog steeds vol met gevonden voorwerpen...) En ivm het bont van de voering heb ik eerst 4cm beleg van de buitenstof rondom gebruikt, want anders zou het bont eronderuit piepen, of in de rits komen. De mouwen binnen zijn van gewatteerde voering zodat ze haar armen er makkelijk in kan krijgen. De band die in de taille loopt heb ik binnen ook van gewatteerde voering gemaakt en de buiten en binnenband samen doorgestikt. Zo krijgt het bont minder ruimte om te gaan hangen.
 


 
 
And on to the next....
 
groetjes Karin


donderdag 14 februari 2013

Zaanse zolder: bedankt?!....

Ik zag een tijdje geleden een aantal foto's van Memory-spellen en -kaartjes langskomen bij Zaanse Zolder. En wat ze ermee gedaan had. Dat veroorzaakte bij mij een ongekende hebberigheid... Ik moest en zou ook! De eerste Kringloopwinkel die ik binnenliep, had wonder boven wonder een compleet retro-spel. Zoveel geluk bij de eerste poging, dat ging goed. Het was deze:




Toen had ik uiteraard de smaak te pakken en ben nog naar 4 andere kringlopen geweest, maar helaas. Omdat ik ook niet precies wist naar welke soorten ik zocht, ging ik eens googlen. Er zijn hele sites gewijd aan historische spellen, met jaartallen, foto's en beschrijvingen. Daar zag ik zoveel mooie plaatjes voorbij komen.... *zucht* En toen maakte ik de fatale fout om op Marktplaats te gaan kijken wat daar te koop is in de Memory-afdeling. En dat was zoveel moois, dat ik (aan echte Kringlopers althans) tot mijn schande moet bekennen dat ik het me makkelijk heb gemaakt en een paar spellen daar heb gekocht...


 
 
Kom er maar eens achter. Nooit van gehoord. Ik ben uit bouwjaar 1974 en dit spel komt uit de sixties. Maar het is Memory, voor wij in Nederland aan de ver-engelsing mee gingen doen. De plaatjes en kleuren zijn zooo mooi!


 
Deze Memory heb ik wel vaker voorbij zien komen, is wat minder zeldzaam/bijzonder, maar ook erg mooie plaatjes.


 
Dit is een junior memory. Kleiner doosje, minder plaatjes, maar wel iets groter. Prachtig!


 
En ook van Kom er maar eens achter bestaat een junior-versie. Ook een kleiner doosje, minder, maar wel grotere plaatjes.
 
En nu moet ik mezelf er nog toe zetten om er iets van/mee te maken. Maar ik vind het nog zonde... Ik wil evt. wel de dubbele ruilen voor andere kaartjes die ik niet heb... Iemand interesse? (Zaanse Zolder hi hi)
 
groetjes Karin

zondag 3 februari 2013

Weer iets geleerd...

Iets dat ik ook nooit heb begrepen, was hoe je een polosluiting maakt. Ook dat heb ik nu geleerd op naailes.



Het patroon komt uit de Knippie 5 okt/nov 2012. De stof is van Lillestof, die ik kocht bij DaWanda. Ik heb kamsnaps gebruikt voor de polosluiting, omdat ik het niet durfde te verpesten met lelijke knoopsgaten. Ik had ook per ongeluk een gaatje in het voorpand geknipt..... (NEEEEEE!!!!) Daar heb ik ook een kamsnap op gedrukt als camouflage en voor de sier er nog twee bij gedaan.

Groetjes Karin