zondag 28 april 2013

T-shirts voor Sten

Omdat ik de neon-trend zo leuk vind, maar voor jongens niet in een heel t-shirt, heb ik deze gemaakt. Ik heb een gewone tricot gecombineerd met neon boordjes. De lappen neon zijn nog voor shirts voor Iris. Ik moet eerlijk zeggen dat het me tegenvalt dat deze shirtdrift niet een wat grotere deuk in mijn tricot-voorraad heeft geslagen... Eigenlijk is de stapel hetzelfde gebleven.


 
Het is een Ottobre patroon. Doorgaans vind ik dat nogal tenten bij mijn superslanke zoon, maar deze viel mooi smal en perfect op lengte. Zo, nu nog 4 voor Iris en dan kunnen we op vakantie!
 
 
groetjes Karin

donderdag 25 april 2013

Dag meisje...

Iris haar grote vriendin is niet meer....

Na 18 jaar hebben we afscheid moeten nemen van Poes.
 
Dag meisje, doe je de groeten aan Joepie?
 
Karin

maandag 22 april 2013

Post van Musje!

Joke en ik hebben elkaar gesnaild. Haar post is vandaag gekomen. Ik had haar gemaild dat ik van retro hield, geel, oranje, paars. En dat heeft ze gebruikt voor alle envelopjes en pakjes. Ze waren gemaakt van behangpapier.


Alleen de envelopjes waren al leuk. Versierd met knoopjes en stickertjes, een uil in de perfecte kleurtjes en maskingtape. Iris was ook niet meer te houden, dus zij heeft mee-uitgepakt.

 
En dit zat er allemaal in! Stickers, zelfgemaakte labels van behangpapier, heeeel veel knoopjes, gehaakte bloemetjes, kwartetkaartjes met touw, een poststempel, theezakjes, knijpertjes, hele mooie (nep) postzegels en een notitieboekje van Bambi. Ik vind het zo leuk dat ze zich zo aan de kleuren gehouden heeft!
 
Het was een leuke verassing Joke, heel erg bedankt. Jouw pakketje is ook onderweg.
 
groetjes Karin

vrijdag 19 april 2013

Arcopal Lotus deel 4 en Brabantia Diana deel 2

Ik heb weer heel wat gescoord in de tussentijd. Niet alles via de Kringloop trouwens. Als ik op marktplaats iets zeldzaams zie, de zg. "MUST HAVE", dan ga ik ervoor.

Sapkan met plastic deksel

Koffiepot

Minischaaltjes

Melkkan

Grote dekschaal

Schaaltje

Ontbijtkoekblik, beschuitbus en megablik
 
Ik ben er zo verliefd op, kan er de hele dag naar kijken. Stom he!
 
groetjes Karin

maandag 8 april 2013

Babykleertjes

Voor een bijzonder meisje, Iza, kleertjes maat 62 gemaakt.
 

 
Groetjes Karin 
 

Arcopal Lotus deel 3

Gisteren was ik bij een vriendin op verjaardag. Ik had bij iemand uit haar woonplaats via marktplaats een schaal gekocht, die zij voor me opgehaald heeft. Ik heb deze schalen wel vaker gezien, maar nog nooit met emaillen deksel.


 
Vandaag moest ik mijn dochter weer naar Song & Dance brengen. Daar vlakbij zit Kringloopwinkel 'Hebbus', dus daar ga ik dan elke maandag even naar binnen. En deze keer had ik daar geluk. Weer borden, bordjes eigenlijk, en ook nog 8 in een keer! En ze waren maar 50 cent per stuk.
 
 
Het is hetzelfde patroon als de andere borden die ik heb, maar die waren diep en groter dan deze.
 
Ook vond ik vorige week nog theekopjes. Ik heb al koffiekopjes van 5x7,5 (hxb), en deze zijn 6x9. Kijk maar:
 
 
Deze vond ik
 

 
Groetjes Karin
 
 
 

zondag 7 april 2013

Brabantia Diane, deel 1

Vroeger..... in de jaren '70, waar ik in geboren ben, hadden wij thuis deze spullen. In de jaren '80/'90 moest dat natuurlijk allemaal weer weg. Aangezien er toen niet de waarde van in gezien werd, die het op termijn eventueel kon krijgen, is er niets van bewaard gebleven. Laatst was ik bij mijn tante, en zag ik daar deze print op een klein blikje, en was er weg van! Zij vertelde dat het een deel van de uitzet was die ze bij haar trouwen kreeg. Ook zij had alles weggedaan, maar het kleine blikje bewaard. Inmiddels heeft ze het mij beloofd. En toen ik het er met mijn moeder over had, bevestigde zij dus dat het mij bekend voor kon komen, omdat wij het thuis ook hadden. Dit heb ik op de kop weten te tikken:

Een schoenpoetsblik/koffertje
 

En een dienblad
 
 
 
Ik vind het geweldig! Het lijkt me zo leuk staan in een retestrakke keuken, en dan deze spullen erbij.
 
groetjes Karin